Kom in contact

Behind the Saleslift Studio Scenes: Paul

Interview, Saleslift

In deze serie interviewen we de mensen achter Saleslift Studio. Wie zijn ze, wat voor werk doen zij voor onze klanten en hoe kijken zij tegen moderne sales aan? Deze keer, Paul van der Plas, Sales Engagement Manager bij Saleslift Studio. Van oorsprong een piloot op de Boeing 737, maar inmiddels heeft hij de cockpit verruild voor het Saleslift Studio kantoor.

 

Vertel eens wat over jezelf. Wat is je achtergrond?

Ik ben Paul, 33 jaar oud, getrouwd met Noor en trotse vader van onze 9 maanden oude dochter Bibi. Opgegroeid in Laren NH, na de middelbare school begonnen aan de vliegopleiding in Amsterdam. Afgestudeerd in 2009, midden in de financiële crisis, wat het vinden van een baan lastig maakte. Na 2 jaar actief solliciteren in Nederland, Europa en omstreken vertrokken naar Jakarta, Indonesië. Daar 2.5 jaar gevlogen op de Boeing 737. Doormiddel van de daar opgebouwde vlieguren een baan kunnen bemachtigen bij Turkish Airlines te Istanbul, daar 4 jaar gevlogen tot een nieuwe kans zich aanbood bij Norwegian Air te Barcelona. Vanuit deze mooie Catalaanse stad 2 jaar gevlogen op de B787 Dreamliner, een gaaf toestel met long haul bestemmingen in de USA. Toen sloeg de Covid-19 crisis hard toe en moesten we halsoverkop terug verhuizen naar Nederland. Tot zover mijn vliegcarrière……

Naar aanleiding van een goed gesprek met vriend en Saleslift Studio Co-Founder Davy Guijt de kans gekregen om te starten als Sales Engagement Manager. Werkzaam sinds september 2020, als een van de eerste medewerkers en ontzettend veel geleerd. Ben heel erg blij met de kans die Terry en Davy mij gaven want ik heb mijn nieuwe roeping gevonden!

 

Wat doe je precies bij Saleslift Studio?

Bij Saleslift Studio ben ik als Sales Engagement Manager operationeel verantwoordelijk voor een x-aantal klanten. Hierbij bouw en leid ik de Outbound Prospecting Campagnes met als doel om met de ideale klant een kwalitatieve afspraak te genereren voor onze klanten. Het contact met de klant, het tweaken en verbeteren, het AB-testing van de templates en de analyse van deze campagnes behoren tot mijn dagelijkse activiteiten. 

 

Voor wat voor klanten werk je zoal?

Ik werk voor een set van de allerleukste klanten al zeg ik het zelf! Zo werk ik voor onder andere Aimforthemoon, een Corporate Innovation Studio, voor OneFit, het welbekende platform voor (Bedrijfs)fitness – waar wij overigens bij Saleslift zelf ook gebruiker van zijn,  Snip Snap on Social (Content en Social Media Marketing) en de startup Revolt, die bedrijven helpt met innovatieve laadpaal oplossingen. Samen met het team van prospect specialisten zorgen we iedere week weer dat we mooie resultaten halen en telkens een beetje beter worden in wat we doen.

 

Wat zie jij als de grootste uitdaging op Sales vlak die wij oplossen voor onze klanten?

Wij nemen bij Saleslift Studio voor onze klanten het Sales Development process uit handen waarbij wij zorgen dat ze aan tafel komen met hun ideale klant. Het vereist een hele consequente, uitgebreide en persoonlijke aanpak om dit te laten slagen, wat voor veel organisaties lastig of misschien erg nieuw is. Met behulp van het Sales Development Playbook kunnen wij precies uitwerken hoe dit ideale klantprofiel eruit ziet en op welke details wij moeten letten in onze zoektocht. Dit profiel wordt op voorhand geschetst samen met de klant in een strategie en design fase. 

Vaak is dit een traject met veel ‘Aha’ momenten en herkenbare knelpunten die tijdens de workshops en strategie meetings aan het licht komen. Om na een aantal weken campagne voeren resultaat te boeken en erkenning van de klant te ontvangen is het mooiste wat er is. 

 

Welke trends zie jij op het gebied van moderne sales?

Sales Engagement maakt een enorme opmars. Moderne sales software programma’s geven steeds betere inzichten en analyses om je sales activiteiten in te richten. Aan de hand van deze data kunnen wij zeer doelgericht te werk gaan met het benaderen van het perfecte publiek. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat we een veel persoonlijkere aanpak kunnen hanteren. 

 

Waarom is het zo leuk om bij Saleslift studio te werken?

Een snel groeiend en succesvolle start up met ambitieuze en gedreven collega’s. Onder leiding van twee doorgewinterde Sales Guru’s maakt het werken erg interessant en leer ik iedere dag wat nieuws. Daarbij zorgt de diversiteit aan klanten ervoor dat geen werkdag hetzelfde is. 

 

Hoe zie jij Saleslift Studio over 5 jaar?

Saleslift Studio zie ik over 5 jaar als een stabiele en goedlopende multinational met een indrukwekkend klantenbestand. 

 

Nog iets anders dat je kwijt wil….?

Wellicht kan er in de toekomst in een Privéjet worden geïnvesteerd om fysiek te kunnen pitchen tijdens internationale new business meetings. 😉  

 

Wil jij meer weten over Saleslift Studio of over het werk dat wij doen voor onze klanten? Neem dan contact op met davy@salesliftstudio.com

Back

Also nice to read:

//