Kom in contact

Outbound recruitment strategy

Recruitment Campaigns

Afgelopen maanden is mij meerdere keren gevraagd hoe het mogelijk is dat wij zo hard zijn gegroeid afgelopen jaar en met name hoe we zulke goede mensen hebben kunnen vinden. 

Mooi compliment natuurlijk naar onze mensen en ook helemaal waar. Afgelopen jaar hebben we 24 mensen aangenomen (0 verloop): junior, medior en senior sales rollen. Het klopt dat we hier eigenlijk heel weinig moeite mee hebben. Dat komt omdat we er veel aandacht aan besteden. 

Practice what you preach: Outbound sales strategy 

De outbound sales strategy die wij gebruiken voor onze klanten (om ervoor te zorgen dat ze met hun ideale prospects in contact komen), gebruiken we zelf ook voor onze recruitment strategy. We bedenken verschillende contactmomenten via verschillende kanalen met relevante content. Door kennis te delen, mensen te inspireren en daarbij iets van ons zelf te laten zien proberen we in contact te komen met de juiste personen. 

Wij besteden voor onze klanten enorm veel aandacht aan de juiste strategy om op de radar te komen bij potentiële klanten. Deze aandacht moet je ook hebben voor het zoeken van de juiste mensen. Werken met een random recruiter en af en toe een advertentie plaatsen is niet genoeg. Stand out from the crowd, maak het persoonlijk, relevant en probeer echt bij iemand op de radar te komen. 

Hoe we onze klanten helpen met het vinden van de juiste kandidaten is niet aan ons om dat hier te delen maar we kunnen wel iets vertellen over onze “eigen case”:

Outbound recruitment strategy Saleslift Studio

We bespreken van te voren het ideale kandidaat profiel en gaan dan heel systematisch te werk om ervoor te zorgen dat we met deze mensen in contact komen. Wij komen graag in contact met SDR’s die enige ervaring hebben: zo’n 1 a 2 jaar. We zoeken naar verschillende nationaliteiten en een bepaald niveau.  Op basis van deze criteria maken we kandidatenlijsten aan in Sales Navigator. We zoeken niet (alleen) naar kandidaten die deze skills allemaal al 100% beheersen. Aangezien wij veel kennis in huis hebben van sales kunnen wij hen verder helpen om beter te worden in hun dagelijkse werk. We kijken dus ook naar profielen waarvan we weten dat ze potentie hebben.We benaderen deze personen met relevante content zoals bijvoorbeeld een webinar. 

Webinar

We organiseren een event op Linkedin: (webinar) “Special edition of how to build a modern sales machine for SDR’s only”. De mensen die we voor ogen hebben nodigen we uit om zich in te schrijven. Aanmeldingen lopen binnen, je kan informatie delen op je event pagina en je hebt een lijst met geïnteresseerden in het onderwerp. Zegt ook gelijk iets over de wil om te leren van deze mensen.

Na het event heb je direct een reden om persoonlijk contact met ze op te nemen. Of om de recording te delen en ze te bedanken omdat ze erbij waren of om de recording te delen omdat ze er niet bij waren. 

Hierdoor ontstaan er al gesprekken over het onderwerp of er komen vragen uit. Dit biedt de. mogelijkheid om iets meer over Saleslift te vertellen maar ook een stukje van de cultuur te laten zien. De bedoeling is dat ze een positieve ervaring krijgen met onze organisatie. We duiken er niet gelijk bovenop met vacatures, we komen tenslotte eerst iets brengen. 

Een week later kan je opvolgen met een persoonlijk bericht via mail of Linkedin, connectie request of inmail. Er is tenslotte al iets van een relatie tot stand gebracht. Vanaf dit moment kan je op een laagdrempelige manier aangeven dat ze een interessant profiel hebben en ervoor openstaan om eens verder kennis te maken aangezien er een aantal vacatures openstaan. 

Deze communicatie komt allemaal vanuit mij of vanuit mijn collega’s Terry en Daniëlle, niet een recruiter of de HR manager. Dit maakt het persoonlijker en mensen zijn eerder geneigd positief te reageren. 

(Mocht je meer willen weten over het bouwen van moderne sales development machines  of op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, klik dan hier)

Deze recruitment campagnes maken wij in Salesloft, dé tool die we ook gebruiken voor onze sales campagnes. Hierin meten we alles en weten we exact wat er speelt bij welke kandidaat. Hierin bouwen we ook onze community voor de toekomst. 

De juiste fit 

De strategie werkt voor ons omdat er een match zit in de content en het profiel. Wij zijn een sales organisatie  en we zoeken sales professionals. We hebben dus relevante kennis om te delen en het is logisch dat we dat willen doen. Dit zou voor ons niet werken wanneer wij op zoek zijn naar een CFO omdat we daar te weinig expertise in hebben. 

Een aantal andere voorbeelden die werken:

  • De Big 4 die accountants zoeken
  • Reclamebureaus die creatieven zoeken
  • IT managed services providers die developers zoeken
  • Design bureaus die designers zoeken
  • Sportclubs die trainers zoeken
  • Banken die finance experts zoeken

Dus mocht jij toevallig bij de een van de Big Four werken en moeite hebben met het vinden van de juiste kandidaten? Laat het me dan even weten. 

 

//