Kom in contact

Next level Sales Development “guidelines” 1/4

Outbound Prospecting, Sales

Wij van Saleslift Studio houden van Sales Development. Wij vinden het een schitterend vak, maar weten ook als geen ander hoe veeleisend en moeilijk het kan zijn. Om jou en onszelf te helpen met het goed uitvoeren van Sales Development, geven we je graag een kijkje in onze keuken.

De komende weken zal ik iedere week een aantal van onze “golden rules”, “guidelines” en “handvaten” met je delen. Zodat je iedere week iets vindt waarmee je je eigen Sales Development kunt verbeteren en je, als het ware, een checklist kan opstellen.
Deze week de eerste 3. In volledig willekeurige volgorde, maar toch ook weer niet. Hier komen ze:

Tip 1. Don’t spray & pray

Persoonlijk en relevant zijn is van groot belang bij Outbound Prospecting. Wanneer iemand zich niet aangesproken voelt door een inmail, uitnodiging, bericht of telefoontje dan moet je terug naar de tekentafel om ervoor te zorgen dat je wel de juiste doelgroep in beeld hebt. Zorg ervoor dat je in staat bent om bij deze persoon op een relevante manier op de radar te komen.

Kies altijd voor kwaliteit boven kwantiteit en relevant boven persoonlijk. Als beiden kan is het uiteraard nog beter. Dit kan resulteren in een “account based”, “persona” of individuele strategie. Over de verschillende aanpakken verschijnt later nog een artikel.

Tip 2. Reason to reach out

Zorg voor een valide reden waarom je contact opneemt met de “prospect”. Ik kwam je profiel tegen op Linkedin is geen reden. What is in it for them? Die gedachten moet je vasthouden bij het inrichten van je outbound campagnes. Een goede oefening is het schrijven van een prospect mail waarbij je niet praat over je eigen organisatie, maar volledig de focus legt bij de persoon met wie je in gesprek wilt komen.

Wij houden rekening met “key indicators” voor succes en daar is een valide reden om contact op te nemen een hele belangrijke van. We richten ons op de persoon, haar uitdagingen, pijnpunten en frustraties. In een latere fase ga je dieper in op de uitdagingen en voordelen voor het bedrijf zelf.

Tip 3. Research

Doe onderzoek. Verdiep je in de markt, in de persoon en haar organisatie. Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt. Weet wat er speelt en speel daar ook op in. Check nieuwsartikelen, lees haar profiel (maar dan ook echt) om ervoor te zorgen dat je niet de plank mis slaat. Als het goed is maak je vooraf een prospect playbook waarin de ins en outs van alle persona’s of individuen worden besproken. Vaak is er al onwijs veel informatie beschikbaar, ook intern. In gesprek gaan met klanten om erachter te komen waar zij zich op dagelijkse basis mee bezig houden gaat je ongetwijfeld mooie inzichten opleveren.

Dat was hem voor deze week. Volgende week publiceren we drie nieuwe tips waarbij we dieper ingaan op de aantallen en variaties van Sales Development.

Mocht je nu al meer willen weten. Lees dan vooral dit blog: Hoe maak ik mijn Sales Development schaalbaar? Of vraag alvast ons template aan om zelf aan de slag te gaan met je Sales Development Playbook: davy@saleslifstudio.com

 

Back

Also nice to read:

//