Kom in contact

Behind the Saleslift Studio Scenes: Floris

Culture, Interview, Saleslift

In deze serie interviewen we de mensen achter Saleslift Studio. Wie zijn ze, wat voor werk doen zij voor onze klanten en hoe kijken zij tegen moderne sales aan? De kick off is met Floris Kuipers, Engagement Manager bij Saleslift Studio. Een echt sales talent, gespot door Terry van den Bemt in zijn vorige rol in de horeca.

Vertel eens wat over jezelf. Wat is je achtergrond?

Ik ben Floor(is) Kuipers, 25 lentes jong en ik werk sinds het begin van 2021 bij Saleslift Studio. Vanuit mijn studie, de Hoge Hotelschool, ben ik begonnen met werken in een mooi hotel in Amsterdam. Daar heb ik alle facetten van de horeca en de hotellerie mogen proeven en daar ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de Sales & Events afdeling. In die functie heb ik verschillende salestrainingen gekregen van The One and Only Sales Architect; Terry van der Bemt. 

Begin dit jaar kwam ik weer in gesprek met Terry en toen heb ik besloten om mij aan een nieuw avontuur te wagen en heb ik mij bij Saleslift Studio mogen aansluiten.

Wat doe je precies bij Saleslift Studio?

Zoals de titel luidt ben ik Sales Engagement Manager bij Saleslift Studio. Dit houdt in dat ik voor een aantal klanten een voorspelbaar aantal ‘new business meetings’ inplan met potentiële klanten die voldoen aan hun ideale klantprofiel. Wij doen dit door de inbound marketing methode om te draaien, daarbij maken wij gebruik van verschillende online kanalen om persoonlijke en relevante content te delen met leads. Mocht je precies willen weten hoe dit in zijn werk gaat dan vertel ik je er graag meer over tijdens een belletje 😉 

Voor wat voor klanten werk je zoal?

Op dit moment ben ik onder andere aan het werk voor SPRINT Insights (onderdeel van Blauw Research), reclamebureau KesselsKramer en een IT consultancy bureau. Zoals je kunt zien een uiteenlopend portfolio aan klanten met ieder zijn of haar interessante uitdagingen maar stuk voor stuk leuke bedrijven om voor te werken.

Wat zie jij als de grootste uitdaging op het sales vlak die wij oplossen voor onze klanten?

Ik denk dat de grootste uitdaging bij bedrijven op het gebied van sales ligt in het schaalbaar maken van je new business afspraken. Veel bedrijven zijn hartstikke goed in het binnenhalen van nieuwe klanten maar de ervaring leert dat zodra deze nieuwe klanten op gesprek zijn geweest dat de focus van het bedrijf verschuift naar vervolg gesprekken en de rest van de sales cycle. Hierbij is er dus geen of minder focus op het aanvullen van de salesfunnel. Wij bij Saleslift zijn gefocust op het constant aanvullen van deze pipeline, daardoor kan het bedrijf zich blijven focussen op de vervolgstappen in de sales cycle, match made in heaven, al zeg ik het zelf. 

Welke trends zie jij op het gebied van moderne sales?

Uiteraard is het gebruik van nieuwe technologieën een terugkomende trend die zich blijft ontwikkelen. Dit geldt niet alleen in de sales maar volgens mij overal in de maatschappij, maar het maakt zeker het werk en ons leven in zekere zin makkelijker, schaalbaarder en leuker. Zo geeft het gebruik van systemen zoals een sales engagement platform ons de mogelijkheid om grote getallen leads te benaderen zonder dat de persoonlijkheid verloren gaat. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er in de komende jaren ontwikkelingen blijven komen in dit soort systemen. Waardoor email marketing en sales steeds relevanter en persoonlijker gaat worden.

Waarom is het zo leuk om bij Saleslift Studio te werken?

Het is mooi om bij een bedrijf te mogen werken dat nog geen jaar oud is. Leuk om van dichtbij mee te kunnen maken hoe een bedrijf zich evolueert van een start-up richting een scale-up. Naast dat het leuk is om alle ontwikkelingen binnen het bedrijf mee te mogen maken, is het super interessant om bij verschillende bedrijven aan tafel te mogen zitten en te mogen helpen aan hun groeistrategie. Je leert hierdoor veel van verschillende markten en komt onderweg heel veel verschillende personen tegen. 

Doe daar schepje van de leukste collega’s bovenop en je hebt een prachtige werkomgeving.  

Hoe zie jij Saleslift Studio over 5 jaar?

Ik zie Saleslift Studio in de komende jaren uitgroeien tot een multinational met een prachtig klant portfolio over de hele wereld. Ik hoop dat wij onze groei in de komende jaren kunnen doorzetten en hierbij heel veel leuke nieuwe collega’s en klanten mogen verwelkomen en gezamenlijk moderne sales machines kunnen bouwen! 

Wil jij meer weten over Saleslift Studio of over het werk dat wij doen voor onze klanten? Neem dan contact op met davy@salesliftstudio.com

 

Back

Also nice to read:

//