Kom in contact

Werken bij Saleslift Studio?

Culture, Saleslift, Vacature

Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle mensen om ons team te komen versterken. Op dit moment zijn wij actief op zoek naar parttime en fulltime Sales Engagement Managers (NL/ENG/ Multilingual)

Maar hoe ziet een dag als Sales Engagement Manager bij Saleslift Studio er eigenlijk uit? Wij vroegen Luca Lopez ons mee te nemen in een werkdag.

A day in the life of Luca

 

Als ik naar kantoor ga ben ik een klein uurtje onderweg van deur tot deur, dus vertrek ik rond 8 uur. Maar ik werk ook een dag of 2 per week vanuit huis en dan ga ik in de ochtend nog even sporten. Ik zorg dat ik altijd iets voor 9 uur met een verse bak koffie achter mijn laptop zit. 

[8:55] Even in de agenda kijken wat er op het programma staat en de prioriteiten van de dag bepalen.

[9:00] Elke dag beginnen we met onze Daily Huddle met het hele team, bespreken we even met collega’s de belangrijkste dingen van de dag en waar de focus op ligt. Vaak gebeurt dit ook wel met een geintje tussendoor en wordt er veel gelachen. De sfeer zit er altijd al vroeg in.

Vlak na de huddle check ik de performance van mijn draaiende campagnes. Ik kijk even of er nog reacties zijn gekomen vanuit potentiële afspraken voor mijn klant, die kan ik dan alvast doorspelen of oppakken. Ik heb vorige week een aantal A/B testen uitgezet en kijk welke het beste resultaat hebben gegenereerd. Met deze gaan we verder.

Ik zie dat iemand die ik benaderend heb namens mijn klant met een business case vorige week die nu een afspraak wil, yes een success 💪🏻! Ik sla op de gong (bij een succesvolle afspraak wordt er real life of digitaal via Slack op de GONG geslagen) en mail direct mijn klant om het goede nieuws te vertellen en de afspraak in te plannen.

[9:30] Ik check in Salesloft (de Sales Engagement tool waar wij mee werken) de verschillende stappen in de campagne die we hebben uitgeschreven voor mijn klant. De volgende stap in deze campagne die ik vandaag ga zetten is het introduceren van mijn contactpersoon bij potentiële klanten. Ik doe dat door de content zo relevant en persoonlijk mogelijk te te spitsen op de ontvanger. Dus ik ga eerst research doen naar de personen die ik ga benaderen en probeer daar een leuk haakje te vinden om interesse op te wekken.

[11:00] Potje tafeltennis met Floris, altijd lekker om in de ochtend nog even te winnen 😉

[11:15] Ik heb voor een bepaalde klant wat lastigere cases om te benaderen. Ik vraag mijn collega om wat tips om relevant te zijn bij deze personen. Hij kent de industrie van de klant heel goed dus geeft me wat bruikbare handvatten.

[12:00] We gaan samen lunchen. We eten gezamenlijk op kantoor, elke dag een verse lunch op kantoor. Onze collega uit de UK heeft allerlei lekkere lokale delicatessen meegenomen om te proberen. Het is echt een gewoonte om met z’n allen tegelijk aan tafel een moment te pakken om te lunchen. Niemand eet aan zijn bureau, dat maakt het echt gezellig.

[12:45] Nog een potje tafeltennis, 2 tegen 2, even de lunch laten zakken.

[12:55] Ik zie weer een afspraak binnenkomen voor een klant van me, dit keer met echt een hele grote en bekende organisatie. De afgelopen weken heb ik op veel verschillende manier geprobeerd via verschillende kanalen (email, Linkedin, landing page) contact te krijgen met deze organisatie dus ben blij dat het gelukt is. Ik app mijn klant en die is mega blij met deze afspraak. GONG!

[13:00] We hebben een meeting met een klant, bij hen op kantoor in het centrum van Amsterdam. We evalueren de vernieuwde outbound sales campagne die we de afgelopen weken gedraaid hebben. De aanpassingen die goed zijn uitgepakt, daar gaan we mee door. En we brainstormen over enkele wijzigingen om de campagne nog beter te maken. Verder bespreken we een nieuwe doelgroep die we kunnen gaan benaderen.

[14:30] Terug op kantoor, ik volg meteen even de meeting van net op, nu is het nog vers. Ik spreek af wanneer ik de wijzigingen ga doorvoeren en wanneer we de nieuwe target audience kunnen benaderen. Dit overleg is even met het team van prospect specialisten, zij helpen me bij het vinden van leads voor de nieuwe doelgroepen, dus zij moeten ruimte maken in de planning.

[14:45] We gaan werken aan content creatie voor een nieuwe campagne die binnenkort gaan starten. Voor een international micro-learning platform gaan we over 2 weken live met een internationale campagne.  Ik verdiep me eerst nog eens in de doelgroepen die we gaan benaderen en de tone of voice en strategie die we daarvoor bepaald hebben. Ik ga op zoek naar relevante marketing content die ik kan toevoegen en creëer samen met een collega een 3 weken durende campagne.

Ik haak een collega uit de UK even aan om te checken of de content aanslaat bij de internationale markt. We kletsen nog even wat over ditjes en datjes.

[16:30] Ik check nog even de lopende campagnes voor mijn klanten en zie dat er een meeting is binnengekomen voor een bureau waar ik voor werk. #GONG !!! Lekker zo op het einde van de dag.

[17:00] Agenda voor morgen alvast bekijken en nog even wat bespreken met collega’s. We hebben morgen een copywriting masterclass op kantoor en bespreken onze verwachtingen hiervan.

[17:30] ik ga rustig aan richting huis.

Wil jij ook bij ons werken als Sales Engagement Manager? Interesse? Mail naar danielle@salesliftstudio.com 

Wie zoeken we:

  • Iemand die ambitieus heeft en graag meer wil leren over sales/marketing
  • Iemand die graag met klanten omgaat en daar het optimale uit wil halen
  • Iemand die “tech savvy” is en graag met goede tooling werkt of wil werken
  • Iemand die graag resultaatgerichte campagnes wil uitdenken, opzetten en doorontwikkelen
  • Iemand die affiniteit heeft met content marketing & storytelling
  • Iemand die zin heeft in een start-up. (Met ervaren mensen, maar toch)
  • Multilingual, (NL/ENG of andere taal) is een pré!

Hoe is het om te werken bij ons?

👩🏼‍🏫  Veel ruimte en tijd om te leren van elkaar en professionals uit het vak

🚀  De charme van een snelgroeiende startup (veel ruimte voor eigen inbreng, verantwoordelijkheid en een snel groeipad)

💻  Een macbook van de zaak

🍎  Elke dag verse lunch, fruit en lekkers op kantoor, on us!

🍻  Op vrijdag sluiten we de week met een (digitale of echte) vrijdagmiddagborrel

🏋🏻‍♂️  Je krijgt een OneFit-abonnement van de zaak 

😃  Mega gezellig team 

🏠  Flexibel thuiswerkbeleid (ook na COVID)

🏓  Ongoing Pingpong tournament op kantoor

 

We zitten met ons kantoor in Amsterdam in de Kauwgomballenfabriek en het team bestaat momenteel uit zo’n 15 ambitieuze mensen. 

 

Over Saleslift Studio

Saleslift Studio helpt ambitieuze organisaties met groeistrategie. Onze oplossingen zorgen ervoor dat bedrijven zich kunnen focussen op hun eigen producten en services terwijl wij het sales development gedeelte uit handen nemen of zorgen dat het intern goed wordt ingericht. Wij ontzorgen voornamelijk in het eerste gedeelte van de sales funnel, door een constante flow van gekwalificeerde afspraken

te genereren met jouw ideale klant. Wij nemen het hele proces uit handen totdat de juiste persoon een afspraak in zijn agenda heeft staan met exact die persoon die hij wil spreken, pas dan kom jij zelf in actie.

 

Interesse? Mail naar danielle@salesliftstudio.com 

 

Back

Also nice to read:

//