Kom in contact

Voorspelbare groei

Sales is een vak. Prospecting is weer een heel ander vak. Helaas vaak onderbelicht of onder de verantwoordelijkheid van sales. Dit is vaak de "bottle neck" in voorspelbare groei.

Als er een uitdaging is op het gebied van sales development, dan zien we vaak dat er issue is met de inrichting van het sales team of de verwachtingen van het sales team. We zien bij de meer complexere sales cycles dat één persoon verantwoordelijk is voor alle onderdelen in de sales funnel: research, prospecting, data vergaren, outbound sales, conversie, account management en customer succes. Dit gaat goed zolang de targets worden gehaald. Wanneer er meer druk komt op het eerste gedeelte van de funnel, blijkt dat ze hier moeite mee hebben of zelf vinden dat dit niet bij de rol past. Je raakt snel in een jojo effect waarbij je achter de feiten van een te lege pipeline aankijkt.

Wanneer de verantwoordelijkheden wel zijn verdeeld en er een SDR/BDR aanwezig is om het eerste gedeelte van de funnel te verzorgen, dan is dit vaak een junior. Deze persoon heeft geen ervaring met de markt, geen ervaring met sales en geen ervaring met de juiste tooling. Je investeert tijd en geld in het inwerktraject, maar regelmatig zonder succes. Wanneer je wel een succesvolle SDR/BDR weet op te leiden, wil hij na een jaar vaak alweer een stap maken en begin je van vooraf aan.


  • Ervaren Sales architecten met minimaal 8 jaar B2B ervaring
  • Geen resources verbranden aan "bad hires"
  • Het verschil tussen net wel of net niet die grote deal maken
  • Een effectievere salesforce en daardoor minder stress en gedoe.
  • Bouwen aan voorspelbare outbound playbooks

Enthousiast?

Neem contact op met Saleslift Studio om te kijken of wij je kunnen helpen met jouw uitdagingen.

//