Kom in contact

De perfecte sales omgeving 

Sales, Scaling up

Tijdens de olympische spelen hoor je niks anders dan het creëren van de ultieme trainingsomgeving om te presteren. Ik heb iemand in een Sauna op een fiets zien zitten om die drukkende warmte na te bootsen. Ze gaan met het hele team op hoogtestage, trainen, eten, slapen in een bubbel. Niks is te gek. In de werkomgeving doen we hier eigenlijk te weinig mee.

Veel organisaties die op het punt staan om zelf een sales organisatie neer te zetten of de eerste stappen al aan het zetten zijn hebben vaak moeite met het voldoen aan bepaalde voorwaarden die je nodig hebt om te kunnen floreren in sales. 

Maar waarom is het zo lastig om de juiste omgeving te creëren voor een sales team als je nog geen of een beperkte sales organisatie hebt staan.

Laten we beginnen met een korte omschrijving van waar iemand in sales dagelijks mee te maken heeft:

  • Vaak is iemand die goed is in sales en er ook plezier in heeft, gebaat bij een goede energie. Een comfortabele omgeving waarin hij kan sparren met iemand die weet hoe het is om continu bezig te zijn met targets, KPI’s en soms een tegenslag.

 

  • Ze gaan op zoek naar succesmomenten en deze succesmomenten moeten ook (groot of klein) gevierd worden. Hier haalt hij namelijk de energie (dopamine) vandaan om weer door te gaan op zoek naar het volgende succes. 

 

  • Sales is best eenzaam als je niet in een team werkt, het is nog eenzamer als er niemand anders om je heen dedicated met sales bezig is. En het is nog veel eenzamer als het niet goed gaat.

 

  • Je wil elkaar motiveren, verder helpen, inspireren, samen op de gong slaan, ping pong spelen, een champagne kurk op je andere collega’s schieten of met je money gun de rust verstoren. (knipoog) 

 

Kortom; de juiste omgeving creëren voor een sales team is niet zo makkelijk. Als je dit sales DNA niet hebt is het ook moeilijk te begrijpen waar die behoefte precies ligt. 

Bij Saleslift Studio is het natuurlijk logisch dat er wel een sales omgeving wordt gecreëerd die aan bovenstaande minimale eisen voldoet maar we gaan ook een stapje verder. We werken in teams (ook wel pod’s) van verschillende disciplines aan het succes van een klant.

Daarnaast hebben we learning lab sessies waar we over teams heen ook samenwerken en zo best practices delen om elkaar beter te maken. Wekelijks worden er externe opleidingen en trainingen aangeboden om ook je kennis naar een volgend niveau te tillen, zoals deze maand Social Selling, B2B copywriting en Email deliverability.

Als jij wil groeien als bedrijf en sales is daar een essentieel onderdeel van dan moet je er ook alles aan doen om de juiste omgeving te creëren voor jouw topsporters. Je wil geen risico lopen dat de juiste mensen zo weer de deur uitlopen omdat ze niet de juiste energie kunnen vinden die ze nodig hebben om goed te presteren.

 

 

Back

Also nice to read:

//