Kom in contact

Bereid je voor op no response

Outbound Prospecting, Sales

Hedendaagse sales development vraagt om meerdere kanalen, meerdere contactmomenten en uiteraard waardevolle content die je kan delen met je prospect. Maar hoe breng je dat dan samen?

Je kan ervan uitgaan dat je minimaal 9 à 10 keer bij iemand in de lucht moet komen om een prospect tot een afspraak te verleiden. Wat je niet wil is iemand 1 keer een goede mail sturen (met een paar mooie cases erin) en vervolgens 8 reminders of hij/zij je email al heeft gezien. Dat wordt al heel snel ongezellig.

Wat je wel wil is vooraf uitdenken welke 9 à 10 contactmomenten er aan gaan komen en hoe je elk contactmoment waardevol, interessant en leuk kan maken. Je gaat als het ware vooraf een verhaal uitdenken, waarbij je ervan uit gaat dat iemand niet (meteen) reageert.

Je bereidt je voor dat iemand druk is , andere dingen te doen heeft en dus niet meteen ja of nee zegt. En dat je dus minimaal 9 of 10 keer in de lucht moet komen.

Hiermee dwing jij jezelf om na te denken welke content je op welk moment gaat gebruiken. Dat je ook verschillende content hebt om te gebruiken. Niet alleen die ene case, maar ook nog uit de andere markt. Een monitor, een onderzoek, een interessant whitepaper wat je nog even wil delen.

Bereid voor hoe je ervoor kan zorgen dat je elke keer weer een goede aanleiding hebt om contact op te nemen? Zodat het voor jouw prospect relevant is dat jij contact met hem of haar zoekt.

Het zorgt ervoor ook voor dat je gaat nadenken over welke media je op welk moment wil combineren. Ga je van e-mail, naar linkedIN, naar de telefoon, naar een landing page, met een chatbot, weer terug naar e-mail ? Of precies andersom.

Daarnaast zal je tijdens je sales proces ook meer ontspannen en in control zijn, want als iemand niet reageert, dat is ok. Jij bent voorbereid, want jij hebt al een heel arsenaal klaar staan waar je nog uit kan en gaat putten. En als je bezig bent ga je vanzelf ontdekken welke volgorde van contact momenten en content het beste werkt voor deze doelgroep.

Bereid je dus voor op no respons, dat werkt.

( En gebruik een Sales Engagement Platform a la Salesloft, maar daar volgende keer meer over)

Back

Also nice to read:

//