Kom in contact

Behind the Saleslift Studio Scenes: Finn

Interview, Saleslift

In deze serie interviewen we de mensen achter Saleslift Studio. Wie zijn ze, wat voor werk doen zij voor onze klanten en hoe kijken zij tegen moderne sales aan? Deze keer, Finn van der Heide, sinds kort Sales Engagement Manager bij Saleslift Studio, voorheen werkzaam als Sales Operations Specialist. 

 

 

Vertel eens wat over jezelf. Wat is je achtergrond?

Mijn naam is Finn, 22 jaar oud en opgegroeid in Kampen. Na mijn middelbare school heb ik Commerciële Economie gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. In 2019 ben ik afgestudeerd en heb ik er voor gekozen om nog een vervolgstudie te gaan doen. Ik ben daarna begonnen aan de Master Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarbij ben ik verhuisd naar het mooie Haarlem maar ben dus regelmatig op het kantoor in Amsterdam te vinden. 

 

Wat doe je precies bij Saleslift Studio?

Aangezien ik ook nog mijn master aan het afronden ben, werk ik parttime naast mijn studie. Ik werk voor Saleslift Studio als junior Sales Engagement Manager, voorheen was ik prospect specialist, maar ik heb onlangs promotie gemaakt. Als prospect specialist zorg je er voor dat er kwalitatieve prospectlijsten ontstaan. Je zorgt ervoor dat de kwaliteit van de data van de prospects en leads gewaarborgd wordt. Daarnaast ben je ook bezig met het opzetten van campagnes voor klanten en het analyseren hiervan. 

Nu ben ik dus sinds kort als Sales Engagement Manager bezig met de executie van de campagnes voor klanten. Hierbij zorg ik dat de stappen in de campagne (een cadence noemen we dat) dagelijks gezet worden en zoek ik continue naar relevante haakjes om te personaliseren in de content.

 

Wat vind je het meest uitdagende een je werk?

Het meest uitdagende aan mijn werk is dat je een verantwoordelijkheid hebt over de kwaliteit van de outreach, maar dit houdt je ook scherp natuurlijk. Als mijn leads niet goed gechecked zijn komt de content niet aan, of als mijn personalisatie niet on point is, dan worden onze mails minder goed gelezen.

 

In welk opzicht sluit je werk bij Saleslift Studio aan bij je studie?

Op de universiteit ben je eigenlijk het meest van de tijd theoretisch en wetenschappelijk aan het werk. Wat ik heb gemerkt is dat je veel theorie krijgt, maar weinig in de praktijk bezig bent. ‘Wat kun je er nou eigenlijk echt mee?’ heb ik me tijdens mijn studie wel eens afgevraagd. Nu ik bij Saleslift Studio werk valt de theorie steeds meer op zijn plek, omdat je er echt mee bezig bent. De marketing, contentstrategie, social media analytics en sales vakken komen ineens echt tot leven. Ik vind het leuk dat mijn bijbaan zo goed aansluit op mijn studie. Ik denk dat ik hierdoor mijn medestudenten toch een stapje voor ben. Het is een goed voorproefje voor wanneer ik straks echt fulltime aan het werk ga. 

 

Wat voor trends zie jij op het gebied van sales de komende periode?

Een grote trend is natuurlijk social media. Ik denk dat social selling nog groter gaat worden dan dat het al is. Maar omdat het zo groot aan het worden is, is het denk ik nog belangrijker om heel goed te weten wie de prospect is. De prospect wordt al veel blootgesteld aan andere social sellers. Omdat social selling zo snel en veel gebeurt, is het belangrijk om zo uniek mogelijk te blijven. Daar zijn wij dan ook een groot deel van de tijd mee bezig.

 

Waarom is het zo leuk om bij Saleslift studio te werken?

Het leuke aan Saleslift Studio is dat je jezelf echt kan ontwikkelen. Er worden door Saleslift studio verschillende trainingen verzorgd die je goed kan toepassen tijdens je werk, en voor mij ook tijdens mijn studie. Je kan jezelf blijven uitdagen, waardoor het werk nooit saai of eentonig is.  Daarnaast is het een erg leuk en jong team, waardoor er een leuke informele sfeer hangt. En natuurlijk zijn de tafeltennis potjes, padel toernooien en vrijdagmiddagborrels ook favoriet.

 

Hoe zie jij Saleslift Studio over 5 jaar?

Ik zie Saleslift Studio doorgroeien naar een groot internationaal bedrijf met een grote naamsbekendheid. 

 

Nog iets anders dat je kwijt wil….?

Dat het ook als vrouw zijnde heel erg leuk is om bij een sales organisatie aan het werk te zijn. Dus twijfel vooral niet om te reageren op vacatures 🙂 

 

Ook werken bij Saleslift Studio? Wij zijn altijd op zoek naar talent, letterlijk, altijd 🙂  Mail naar danielle@salesliftstudio.com en we bespreken de mogelijkheden.

Back

Also nice to read:

//