Kom in contact

3 tips voor je Sales Engagement Tooling

Outbound Prospecting, Sales

3 tips voor je Sales Engagement Tooling

Een moderne salesmachine kan tegenwoordig niet meer zonder goede tech stack. En een van de tools die je echt wil hebben in je tech stack is Sales Engagement Tooling. Je hebt een groot aantal prospects waarmee je over verschillende kanalen met varierende content en ook nog eens in verschillende fases en met verschillende responses in gesprek wil gaan. En dat wil je natuurlijk kunnen overzien en optimaal kunnen orchestreren. Daarom is een Sales engagement oplossing zoals Salesloft & Outreach ( En zo heb je nog een hele rits aan anderen) onmisbaar. De effectiviteit die deze tooling kan opleveren is enorm. Kan he 🙂 Want de downside is dat veel van deze platformen in het begin nogal overwhelming zijn.

Daarom van mij 3 tips die je gaan helpen om wel deze tooling te gaan gebruiken maar er niet in te verdrinken.

(Note: Deze tips zijn gebaseerd op het gebruik van SalesLoft. Dus er kunnen wat kleine verschillen zijn met andere aanbieders, maar de tips zijn generiek.)

1. Potlood!

Niet meteen beginnen! Voordat je een sequence of campagne gaat inrichten ga je die eerst van voor tot eind uitdenken wat je wil doen en dit met “potlood” uittekenen. Doelgroep? Stappen? Kanalen? Content? Templates? Topics of personalisation? Je wil dit vooraf zoveel mogelijk uitgedacht en uitgetekend hebben want op het moment dat je “in de tool” zit en er dan achter komt dat de verschillende onderdelen van je sales campagne toch niet aansluiten bij elkaar dan wordt het heel snel heel rommelig, en kan je in deze toolling snel het overzicht verliezen.

2. Live Feed First

Salesloft helpt je met aangeven welke stappen er gezet dienen te worden. Zoals welke mail of welke follow up call of LinkedIN touch aan de beurt is. Uiteraard op hoe jij dat zelf vooraf hebt bedacht, maar dat werkt super fijn. Dit zijn ( ambitieus als jij natuurlijk bent) wel vaak meerdere stappen tegelijk. Dus waar ga je beginnen? Bij de “Live Feed”.

In deze “Live feed” wordt bijgehouden wie van je prospect de meeste engagement vertoont. Replies, clicks, opens, hot leads etc. Dit zijn vaak diegene waar de meeste potentie in zit. Begin dus altijd hier en kijk eerst welke acties je met deze prospects wil zetten. Hierna ga je naar de andere stappen van je sequence.

3.Always finish the sequence

Maak je sequence altijd af. Je zal versteld staan hoeveel prospects er toch nog reageren op jouw laatste stap in je sales campagne. Wij doen heel veel salescampagnes en voor al onze klanten zitten er prospect tussen die we pas bij de laatste stap ( of die stap daarna 😉 weten te enthousiasmeren tot een afspraak.

Mensen zijn druk, hebben andere dingen te doen. Mede daarom bouw je ook een sequence, dus zorg dat je hem afmaakt. Altijd.

Back

Also nice to read:

//